lördag 1 december 2012

Medan snön faller ner...
börjar folk planera vilka julklappar barnen ska få eller om man ska fira julafton hos svärföräldrarna eller inte. Man kan sitta inne i sitt varma vardagsrum och vänta på att kvällens deckare ska börja medan man har en filt över benen och en kopp te i handen.
Men samtidigt finns det människor utanför det varma vardagsrummet. Människor som varje natt måste hitta en ny plats att sova på. Människor som varje gång de tvingas sova utomhus ej vet om de kommer att vakna upp dagen efter.

I Stockholmsområdet finns det omkring 3000 personer utan en bostad som de kan kalla sitt hem. I Sverige är det runt hela 3400 personer i samma sits, enligt Stadsmissionens senaste undersökning. Dock finns det förmodligen ett stort mörkertal, då papperslösa ej är inkluderade.

Jag heter Caroline och är 16 år gammal och studerar mitt första år av tre på en IB-skola i centrala Stockholm. Under mitt första år på denna skola har man något som kallas för "Personal Project", vilket innebär att man genomför ett projekt av eget tycke. Mer info finns på denna sida http://www.ibo.org/myp/curriculum/project/ .
För mitt "Personal Project" har jag valt att samla in stickade mössor, halsdukar you name it ;) till hemlösa.  Jag har valt att hålla detta projekt mellan den 1 december t.o.m den 31 januari.
För ögonblicket har jag tyvärr ej en adress så att man kan skicka sina stickningar till, men kommer försöka lägga upp den de närmaste dagarna.

Om ni har några frågor om detta projekt eller om "Personal Project" är ni mer än välkomna att kommentera detta inlägg eller skicka ett mejl till mig på caroline.backlund59@gmail.com.
Om ni är intresserade av att hjälpa mig med detta projekt genom beskrivningar till stickningar eller virkningar är ni mer än välkomna att melja mig om det! :D


                              Med vänliga Hälsningar // Caroline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar